Pagina's

woensdag 1 februari 2017

De plaatselijke marktplaats, open dag en sporten

Omdat ik bezig ben met de grote opruimronde voordat de interne verhuizing plaatsvind, zet ik elke dag alles wat ik tegenkom en waar ik maar van denk dat iemand het kan gebruiken, op 3 verschillende plaatselijke marktplaatsen.

En het heeft behoorlijk resultaat:
Twister 5 euro, Uno 5 euro, Monopoly 5 euro, Knex 10 euro, Knex 12 euro, Boeken 2 x 2,50, Boek en dvd 7,50, Maxi loco 10 euro en elke dag wel geïnteresseerden. Er staat ook nog een bureau op, een eethoek en stoelen. Soms krijg ik ook biedingen die ik te weinig vind, maar ik heb geduld. (nog wel een week of 3-4) Dan gaat alles weg. 
Ook heb ik heel veel verkocht van spullen van schoonvader, maar dat wordt gedeeld door 3.(2 broers van manlief) Wij gaan eerst met de hele familie ervan uit eten en daarna wordt de rest gedeeld. Wij hadden niet verwacht dat we nog zoveel zouden ontvangen hiervoor. Ook heeft de nieuwe huurder zo goed als alles overgenomen in huis. Voor ons een enorm voordeel en het bracht ook nog een leuk bedrag op.

De marktplaats opbrengsten van mijzelf heb ik in de leuke dingenpot gedaan. Ik heb gisteravond boodschappen gedaan en wat luxere spullen gekocht. Dat extra geld heb ik daarvan betaald. (wat wijn (9), frisdrank (7), vlees (17), kaas (6,50)en wat ingrediënten voor een aantal luxe gerechten, zoals kappertjes, mozarella en pesto)
De leuke dingenpot heb ik vanmorgen geteld en heeft inmiddels een bedrag van 177,19. Hier stop ik ook al het geld in dat ik overhoud van het boodschappenbudget. Het bedrag van de extra boodschappen is al afgetrokken. Inmiddels heb ik dus een aardig bedrag bij elkaar gespaard. 
De boodschappen van februari zijn 84,45 (koopzegels 7,40) en 85 euro (12,40 koopzegels exclusief) en 40 euro extra boodschappen. 

Afgelopen zaterdag zijn we naar de open dag gegaan van het conservatorium in Maastricht. De open dag was voor de richting Docent Muziek in een dependance en in het hoofdgebouw was voor de richting Klassiek. De jazz richting was een andere dag.
Omdat dochterlief op de vooropleiding zit wilden we graag zien waar ze komend schooljaar een morgen of middag naartoe moet, MITS ze door de volgende auditieronde komt. 
De richting Docent Muziek vond ze helemaal geweldig. Een hele kleine school met maar 70 leerlingen. Een 10 leerlingen per klas. Heel veel praktijk natuurlijk. De eerste 2 jaar is voor iedereen gelijk omdat je ook je bevoegdheid als 1e graads leraar moet halen. Daarna kun je je specialiseren. Een hele brede opleiding met vele beroepsmogelijkheden. Klassiek viel meteen af.
We zijn erg benieuwd. Komende zondag heeft ze al een eerste optreden samen met de andere leerlingen van de vooropleiding. Overdag samen studeren en 's avonds mogen wij komen luisteren.

In het abonnement van mijn sportcentrum waar ik enkele malen per week ben, zit ook een opgieting in de sauna. 
Ik ga standaard op dinsdagmorgen fifty fit doen. Dat zijn oefeningen op toestellen, evenwichtsoefeningen of buikspieroefeningen met allemaal (oudere) dames en aansluitend met de hele groep aquajoggen.
Sinds kort ga ik op woensdagavond naar de opgieting in de sauna met manlief. (vanaf vandaag heeft hij ook een abonnement) Als je iemand meebrengt in februari krijgt deze persoon 1 maand gratis en degene die hem opgeeft ook. Manlief hoeft nog maar 8 voetbalwedstrijden en dan is hij klaar als trainer. Scheelt 3x per week een verplichting en manlief wil dan ook graag mee sporten/sauna.
Daarnaast ga ik op vrijdagmiddag zwemmen en sauna met enkele dames en op zondagmorgen weer aquajoggen.
Het ligt een beetje aan mijn lichaam of ik ook nog sport op de apparaten voor het zwemmen. De crosstrainer is mijn favoriet, maar momenteel speelt mijn reuma erg op en laat ik dat achterwege. Toch gaat het door het sporten en zwemmen een heel stuk beter met me.
Mijn abonnement kost 32,50 per maand en ik vind het niet veel voor de keren dat ik ga en wat ik ervoor krijg.
Natuurlijk sla ik ook wel een keer over, maar ik probeer nooit de dinsdag over te slaan. Op zondag als ik muziek heb, dan gebeurt het wel eens.
Als ik het terugreken betaal ik per keer een 2 euro. 
Het sportcentrum ligt maar een paar kilometer van ons huis, dus goed te doen. 
 
Dat was het weer voor even. 
Zijn jullie ook aan het opruimen of verkopen?
  

 
 

11 opmerkingen:

 1. Goed bezig. Fijn dat de huurder meubels overgenomen heeft. Scheelt zeker. Wij zijn net verhuist en ik heb van te voren al veel uitgezocht maar heb sinds we hier wonen ook alweer drie dingen verkocht. Dus we gaan gewoon door met opruimen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik bedoelde eigenlijk de vitrages, vloerbedekking boven en op de trap en de laminaat op de onderverdieping.

   Verwijderen
 2. Altijd aan het opruimen ;)
  Momenteel de echte kleine baby spullen zo goed als weg. De kleinste groeit inmiddels ook hard en ik heb deze week zijn kleertjes opgeruimd, maar nog geen bestemming kunnen geven ivm tijdgebrek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog steeds aan het opruimen bedoel je. haha. Nou, het schiet echt al op. Veel op de plaatselijke marktplaats staan en ook al weer veel verkocht. Nog de jongensplaymobil uitzoeken en dan heb ik de zolder zo goed als klaar. Maar dan ook echt alles. Dan kan begonnen worden (als de kringloop geweest is) met het afbreken van de tegels.

   Verwijderen
  2. Ohhh je bedoeld jezelf? Ik dacht hier bij mij. haha, maar ja ik ook.

   Verwijderen
 3. ja idd hier ook altijd aan het opruimen.... Klinkt goed dat sporten, en een goed idee van die leuke dingen pot!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op het moment helaas niet. Want ik vind het altijd een prachtige combinatie: opruimen en spullen te gelde maken.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie opbrengst zeg! Ik schreef toevallig ook een blog vandaag over mijn verkopen deze maand. Iets minder dan bij jou, maar toch ook leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Toen ik weer eens in Maastricht was maakt eik iets heel bijzonder mee. Het was vreselijk weer,bah, maar opeens hoor ik een prachtige stem, we lopen er naar toe en daar was iemand van het conservatorium aan het zingen onder een grote rode paraplu. Ze zong allemaal prachtige liedjes waar ik gek op ben. (klassiek) Het was zo bijzonder en ik geniet nog steeds als ik eraan denk al is het toch 10 jaar geleden of zo. Weet nog ook wat ze zong.
  Ik heb een vraag aan jou. Je weet dat mijn X een stressvolle baan heeft en dat ik hem steeds meer zie veranderen.
  Hij wordt dit jaar 60. Een dag minder werken mag daar niet. Nu zou ik graag met iemand willen praten die ons kan adviseren over eerder stoppen met werken of sneller huis afbetalen zodat hij eerder zou kunnen stoppen maar ik weet niet hoe zo iemand heet. Weet jij dat?
  liefs van mij

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat je een financieel adviseur bedoelt. Als advies zou ik je mee willen geven om je zelf ook te verdiepen in wat jullie willen. Bij ons geven we een hypotheekvrij huis voorrang op eerder stoppen met werken. Dat komt erna. Hopelijk trekt de economie over een jaar of 10 aan en kan manlief er met een regeling uit.

   Verwijderen
 7. Ook altijd aan het opruimen. Nu las ik in je blog ook over sporten en reuma. Ik heb dat dus ook. Gelukkig wordt het nu weer lekkerder weer, heb er namelijk meer last van met de kou. Zwemmen werkt hierdoor ook heel goed. Zijn er nog andere sporten waar je er minder last door krijgt?

  BeantwoordenVerwijderen